Jeg har i et stykke tid været træt af mit mailprogram på telefonen. Har brugt Outlook – standart mail-programmet bruger jeg til arbejdsmails.

Outlook

Jeg har derfor valgt at lave en test af nogle alternativer til Outlook. Valget faldt på følgende;

myMail (gratis)

Gmail (gratis)

Email (gratis)

Spark (gratis)

Airmail (45 kr.)

Som udgangspunkt fungerer de fleste af programmerne udemærkede, når man først får dem sat op, men jeg er også meget kræsen til, hvordan de skal virke og se ud.

F.eks. skal der være en fælles indbakke, og man skal kunne flytte mails fra en mail-adresse ned til en undermappe hos en anden mail-adresse. desuden bør swibe funktionerne pr default være som jeg kan lide – jeg gider ikke pille alt fo rmeget i indstillinger.

myMail

Som udgangspunkt nemt at sætte op, og det ser rigtigt godt ud i designet. Men største minus er, at der ikke er en fælles Indbakke, men jeg er nød til at gå ind i hver mailbakke for at se ny post. Desuden kan jeg ikke flytte rundt på mails mellem flere adresser.

myMail

Gmail

Igen et mailprogram der er til at holde ud at kikke på. Men der mangler en fælles indbakke, og jeg kan ikke flytte mails mellem mine konti. En sjobv ting var, at det var hammer besværgeligt at tilknytte min G-mail konto – blev ved med at give fejl?

Gmail

Email

Som sådan et ganske udemærkede mailprogram. Dejligt med en fælles inbakke. Men ikke specielt spænende at kike på – sagde nogle kopi af Outlook?  Og jeg kan ikke flytte mails mellem konti.

Email

Spark

Spark har en noget anden tilgang til i og med den deler mails op i kategorier – lidt som Outlook og fokuserede mails. Ikke helt min kop the. Der er også en klassisk visning, men den er kedelig og uinspirerende.

Spark

Airmail

Falder lidt uden for testen, da det er et købeprogram. Men det er også min favorit og mit endelige valg som afløser for Outlook.

Det ser godt ud, har fælles Indbakke. Jeg kan flytte mails mellem konti, og har ikke skulle lavet ret meget om i indstillingerne for at få mine swibes.

Må i dette tilfælde sige at man får hvad man betaler for.

Airmail