Jeg installerede for et par uger siden OpenSuse Leap 42.1 på min PC.

leap

Jeg har nu prøvet at bruge det i en perioden og har blandede føleser omkring det. Som jeg tidligere har beskrevet, vil jeg så gerne kunne holde af det.

Designet er fantastisk, og selve den daglige stabilitet er som sådan også helt i orden, selv på min gamle Lenovo.

Men, når man er “vokset op” med Debian/Ubuntus måde at gøre tingene på, så er OpenSuse altså lidt for anderledes. Kommandoerne i terminalen er anderledes. Der skal hentes programmer via Yast (som i øvrigt ikke har så mange) eller fra OpenSuses egen side eller nettet – ikke alle lige nemme.

Har desuden forsøgt mig med kun at bruge KDE-applikationer, men må indrømme at jeg opgav på KMAIL og valgt at installerer Thunderbird.

Så alt i alt, tror jeg ikke jeg beholder dette styresystem særligt længe.